25/11/14

NOTÍCIA


Avui a les sessions d'expressió escrita de castellà  hem analitzat les diferents tipologies textuals d'un diari. Al diari hem trobat notícies, anuncis, cartellera de cinema, programació de tv, esqueles, passatemps, el temps, horòscops i vinyetes. Hem decidit que al llarg del curs nosaltres també escriurem un diari. Començam per la notícia. Un succés que ens acaba de passar. Aquí teniu la primera notícia que hem escrit entre tots amb l'ajuda de la mestra.




CAPERUCITA Y EL LOBO VISITAN LA CLASE
Hoy viernes 21 de noviembre han venido a la clase de segundo unos personajes de cuento, Caperucita Roja y el Lobo Feroz, para invitarnos a una fiesta. En la fiesta habrá chocolate caliente, comida y bebida. Podremos comprar libros. Y lo más importante, habrá cuentacuentos.


EL MONSTRE DE COLORS

L'altre dia na Cristina ens va dur un conte molt especial "El monstre dels colors". Aquest és un conte que ens explica que el monstre duu un embull d'emocions i sentiments. Així que la seva amiga li ajuda a desfer aquest emmaranyat de fils i a col·locar cada emoció dins un pot.


Després d'escoltar el conte realitzarem dues activitats complementàries. Per un costat, a cada nin li entregà un dibuix que representava una situació en concret i els infants havien d'identificar quin sentiment experimentava i pintar-lo del color adient. L'altre activitat fou emplenar sis pots amb bolletes de plastilina de sis colors diferents, representant els sis sentiments exposats al conte (alegria, tristesa, por, calma, fúria i amor).


18/11/14

EL GAT GUIM I ELS MONSTRES


Aquest és el títol del conte de la setmana passada. Seguim amb la temàtica de "Bruixes, monstres i encanteris". En aquest conte ens trobam a en Guim, un gat una mica poruc, o això sembla, amb una casa plena de monstres. Però tranquils, no vos contaré el final per no espetllar-vos la sorpresa. Així que si voleu saber con acaba, ja sabeu el podeu llegir. 



CONTACONTES EN ANGLÈS

Com sempre amb retràs, però n'hi ha que diuen millor tard que mai. Així que, aquí va una nova entrada. Ja fa uns dies anarem a la biblioteca municipal per assistir a un contacontes amb anglès . Va ser molt divertit! Ens va contar tres contes, Jack i les mongetes màgiques, Els tres porquets i un altre que no el coneixia i del qual no en conec el títol. El que sí que vos puc contar és que explica la història d'una dono ben lletja que es menjava de tot!  En tots ells varen sortir nins per ajudar-la a explicar les històries.
Aquí vos deix algunes imatges d'aquesta activitat.


17/11/14

JORNADA PRO BIBLIOTECA

Des de fa uns anys ens hem adonat de la importància de foments l'hàbit lector dels nostres alumnes. Per aquest motiu durant els darrers cursos hem estat reorganitzant i remodelant la nostra biblioteca de centre. 
Enguany volem dotar de llibres nous les pretatgeries. I per tal de recaptar diners per a la dotació el centre i tot el claustre ha organitzat aquesta dia amb molta il·lusió. Aquí vos deix el cartell de la diada on podreu veure que aquest dia hi haurà una gran festa amb un dinar col·lectiu i una sessió de contacontes per a tots els infants del centre. A més, també hi haurà dues paradetes de venda de llibres, una de contes nous i l'altre de llibres de segona mà.



Per poder fer aquest aconteixement necessitam la col·laboració de tots els pares, tant amb la realitzaació de menjars, dolços o salats, i amb lo vostra presència i participació. Al primer cicle, ens ha tocat la `part dolça. Mmmm, la més bona del dinar. Per tal d'organitzar-se i evitar repeticions vos heu d'apuntar a la graella de la porta de l'aula. 

MOLTES GRÀCIES PER ADELENTAT PER LA VOSTRA PARTICIPACIÓ!!

12/11/14

CÀLCUL MENTAL

Avui escric per primer cop una entrada relacionada amb els tallers matemàtics que fa anys que ja duim a terme al primer cicle del nostre centre.
Durant aquestes setmanes hem estat treballant l'agilitat de càlcul. Des de l'inici del curs hem començat a estudia les taules de suma. Ja duim estudiades la del 1, la del 10 i ara començam la del 2. A més, hem començat a combinar-les sumant més 11. Per realitzar aquest càlcul mental abans li hem explicat als infant la tècnica. Primer +1 i després +10.
Per tal de fer aquesta feina més divertida i dinàmica a les sessions de tallers hem programat uns jocs de càlcul.

- TIC, TAC, BOOM! Aquest és un joc de taula existent a les jugueteries que
nosaltres hem modificat. Aquest joc ve amb un temporalitzador en forma de bomba. Per a aquesta activitat proposam una suma en concret (+10), donam un nombre d'inici i començam la seqüència. Per exemple, 12, 22, 32, 42, 52. .... També ho podem fer de manera combinada, és a dir, començam d'un nombre i a cada pas li variam la suma. Per exemple, 4 (+10), 14 (+2), 16 (+11), 27 ...

- CARTATOTO: És un joc de cartes amb diferents varietats de joc. En aquestes cartes hi trobam totes les taules de suma (també hi ha el joc per a les multiplicacions). Nosaltres jugam a batalles, on per parelles, els alumnes han de ser els més ràpids en contestar. Guanya qui té més cartes al seu poder. Jugant a aquest joc en ho passam d'allò més bé. Reiem i aprenem a la vegada

PROJECTE EMOCIONS: IRRITACIÓ



Aquesta setmana hem realitzat dues activitats diferents dins la tutoria. La
primera activitat que realitzarem consistia en un tol play on cada alumne havia de pensar, identificar i escriure aspectes positius i negatius de la seva personalitat. Llegint les seves respostes he observat que els meus alumnes, com gairebé tots els nins de la seva edat no reconeix les seves mancances i/o defectes. Així que la propera tasca és demanar ajuda als pares.


La segona tasca que vàrem realitzar consistia, com sempre, en una conversa en relació al sentiment de la irritació. Com que no és un sentiment fàcilment identificable pels infants començàrem l¡activitat en la lectura del text i l'observació de la imatge que ens presenta el llibre "EMOCIONARIO".


Arrel d'aquesta conversa ha sorgit un problema a nivell de relacions entre iguals al pati. Ara toca parlar-ne per solucionar-ho.

PROJECTE EMOCIONS: IRA

Dilluns passat iniciarem la conversa referent a una nova emoció, la ira. I sabeu que en va donar de corda aquesta emoció per xerrar... Tanta que no vàrem acabar i caldrà continuar en la propera setmana.


En la conversa mantinguda destaca un tema per sobre la resta, les baralles i les separacions dels pares. Quantes solucions donen en relació a la custòdia dels fills i a les possibles reconciliacions.

A la segona sessió la conversa va anar cap a un altre camí. En aquesta conversa sorgí el tema de com evitar ser apoderats per la ira. I segons el que varen aprendre l'any passat a la sessió educació emocional amb en Miquel Àngel, primer cal aturar-nos, pensar, parlar i finalment solucionar el problema abans de pegar o insultar. Ara toca aplicar-ho.

4/11/14

TREBALL D'INVESTIGACIÓ EN EQUIP

Vaja títol té aquesta nova entrada, sembla que som alumnes de tercer cicle. però no, anam a segon. I és que  en els cursos inferiors els treball de recerca i/o en grup sovint són oblidats. Però  no podem pretendre que quan arribin als cursos superiors, tant a l'escola com a l'institut, i sabin fer treball d'aquest tipus, així, per les bones. Caldrà anar practicant, aprenent a fer aquest tipus d'activitats.Com vos podeu imaginar els hi resultarà molt complicat cercar la informació, saber on cercar i emprar els recursos necessaris per dur a terme la recerca. Al igual, que també presentaran dificultats en el treball cooperatiu, ja que tot i haver madurat, encara tenen trets individualistes i egocentristes. No obstant, segur que al llarg d'aquest curs aconseguirem iniciar el procés d'interiorització d'aquestes habilitats.

Per començar, i enllaçant-ho amb el temari de coneixement del medi, el primer tema a investigar han estat els sentits. El primer que férem fou distribuir-nos en equips. Jo els hi vaig plantajar que necessitàvem cinc grups ja que hi havia 5 sentits. Varen ser ells qui a partir del raonament i de l'assaig-error varen pensar el nombre d'alumnes que havien de formar els grups. No podien ser ni 2 ni 3 així que en férem alguns de 2 i d'altres de 3. Aquesta vegada varen ser ells qui decidiren amb qui volien treballar però això no vol dir que sempre sigui igual, hi haurà de tot!
Molt bé, ja tenim els equips, i ara què? Idò molt senzill, pensam on podem trobar informació i com que és el que tenim més a mà, anarem a la biblioteca del centre, la nostra Biblioginesta. Allà cercarem els llibres adients per  a poder trobar la informació. Havíem de cercar entre els llibres relacionats amb el cos humà. I començarem a llegir i a recopilar la informació.


Per acabar havíem de plasmar aquesta informació trobada en un cartell (tipologia ja treballada amb els cartells publicitaris). Els resultats han estat molt interessants i més essent  la primera vegada que ho feiem. Observau els seus treballs, fantastics!!! 


Per acabar d'arrodonir l'activitat, realitzarem dues tasques més. La primera fou la presentació del seu plafó a la resta de companys amb la seva explicació. I per acabar, realitzarem una autoavaluació de tot el procés duit a terme. És a dir, si havien trobat alguna dificultat, si havien treballat com equip, si hi havia alguna cosa que poguessin milllorar, etc.per tal de ser conscients i millorar en els propers treballs.

CAPSA MISTERIOSA 5

Quin desastre!!!!! Vaig molt enrera amb la publicació d'entrades i aquestes s'amacumulen. Ja fa unes setmanes vàrem rebre la darrera pista de la capsa misteriosa. Com sempre, aquesta anava acompanyada d'una nota que deia així: 

Ésser viu
vés alerta
que pic

Les possibles opcions eren eriçons, escorpins, una rosa, etc. però no  era res d'això. El que amagava la capsa misteriosa era un cactus. Però que té a veure un cactus amb unes ulleres d'aviador, una torre Eiffel o amb el Petit Príncep? Hem decidit cercar-ho a internet! I què ens ha sortit? Idò el personatge misterió és Antoine Saint-Exupéry!!!!! Ja ho tenim!
Un cop averigut el personatge misteriós hem fet un buidatge de tot el que valem saber sobre aquest personatge. Així han quedat les nostres reflexions. 


2/11/14

COMENÇA NOVEMBRE


Amb el nou mes que comença hem canviat la pàgina de l'agenda. Ja teniu el nou full amb les dades importants. Veureu que hi ha un nou icone: unes màscares de teatre! I és que ens anam a la biblioteca municipal a veure una obra de teatre en anglès.