Aquest curs hem començat de ple amb la metodologia del treball cooperatiu. El treball cooperatiu és una eina d'aprenentatge en la qual els alumnes s'organitzen en petits groups per treballar junts amb la intenció d'aconseguir metes i objectius comuns.
Abans de començar dedicarem algunes sessions prèvies per conèixer el funcionament del treball cooperatiu.
Dedicarem la primera sessió a comentar com ens hem de comportar i actiuar per realitzar un bon treball cooperatiu. Després d'una primera pluja d'idees llegirem i penjarem els cartells amb les normes de funcionament de treball cooperatiu.
De totes les normes, la més difícil de complir és la de deixar-se ajudar, els hi costa molt acceptar correccions dels companys.A la sessió posterior presentàrem (o recordàrem del curs passat) els diferents encarregats de cada grup. En el nostre cas, ens hem organitzat en grups de 4. Així tenim 4 encarregats: coordinador, portaveu, secretari i controlador. Cada encarregat és el responsable d'una sèrie de tasques, totes importants per el funcionament general del grup. Els alumnes mantindran el mateix rol durant un trimestre complet. Per poder recordar les tasques pròpies i les dels companys, al racó de treball cooperatiu hem penjat els cartells.
I per tenir-les sempre presents, cada grup té unes medalles amb els diferents rols i unes suggerències de com desenvolupar els seus encàrregs. Aquestes medalles estan dins la carpeta del grup i s'empren sempre que es realitza una tasca cooperativa.
Són de diferent color segons el càrreg perquè així d'un cop d'ull puc saber quin encàrreg desenvolupa cada un per poder recordar-lis les seves funcions.